T2-SAT Понеділок
2024-04-29, 15:55

Вітаю Вас Гість | RSS
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум T2-SAT » « Ресівери HD » ( DVB-T2 /C / MPEG-4 / HD ) IPTV » Т2-Цифрове телебачення м.Стрий » Новини Т2
Новини Т2
Admin1Дата: Неділя, 2020-02-23, 17:21 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 51
Статус: Offline
Радіочастоти звільнять для впровадження технології LTE. Провайдер буде змушений перебудувати свою цифрову мережу «з нуля».

----------------------------------------------------------------

Компанія «Етер» хоче стати провайдером ефірної цифри DVB-T2
 
Admin1Дата: Неділя, 2020-02-23, 17:21 | Повідомлення # 2
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 51
Статус: Offline
Національна рада вирішила створити

7-й цифровий мультиплекс, який охопить 158 населених пунктів




Національна рада 5 грудня ухвалила рішення про створення 7-го цифрового мультиплексу
у смузі
 частот метрового діапазону 174 – 230 МГц, у який увійдуть 158 населених пунктів.


Оператором загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7 визначено Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

Національна рада для технічної розробки і побудови цієї телемережі має надати Концерну РРТ її технічні характеристики згідно з висновками ДП «УДЦР».

За п’ять місяців до введення в дію загальнонаціональної цифрової телемережі МХ-7 Концерн РРТ зобов’язаний поінформувати про це Національну раду для подальшого ухвалення нею рішення про оголошення конкурсу на мовлення в мережі МХ-7, окрім територій з особливим режимом мовлення.

В.о. генерального директора Концерну РРТ Сергій Мікрюков під час розгляду цього питання повідомив, що розрахунок цього мультиплексу здійснювався на 10 програм, тож у ньому зможуть працювати 10 мовників.

Член Національної ради Сергій Костинський зауважив, що «це – перший мультиплекс, де ми пропонуємо не тільки телебачення, а й радіо – «Українське радіо», «Радіо «Промінь», «Радіо «Культура».

ОПУБЛІКОВАНО, 05.12.2019

 
 
Admin1Дата: Неділя, 2020-02-23, 17:21 | Повідомлення # 3
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 51
Статус: Offline
Оприлюднено покриття майбутнього

державного мультиплексу цифрового ТБ




Стало відомо, у яких населених пунктах установлять передавачі нової цифрової телемережі.


Новий сьомий загальнонаціональний мультиплекс (МХ-7) ефірного цифрового телебачення стандарту DVB-T2, оператором якого стане державний
Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ), охопить 158 населених пунктів України. Стали відомі повний перелік населених пунктів і потужність передавачів. Ці дані опублікували після оприлюднення тексту рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 5 грудня щодо запуску МХ-7.

МХ-7 буде працювати у діапазоні 174-230 МГц і не охопить території з особливим режимом мовлення (в ООС частоти даного діапазону вже зайняті).









Повний список населених пунктів, що знаходяться у мережі компанії “Зеонбуд“, доступний тут.

Нагадаємо, ємність мультиплексу МХ-7 складуть десять телеканалів. У Громадського мовника буде можливість транслювати, крім своїх телеканалів, також і радіостанції: «Українске радіо», «Радіо Промінь» і «Радіо Культура». Конкурс мовника буде оголошено за п’ять місяців до введення у дію МХ-7.

Зазначимо, у 2018-му повідомлялося, що бюджет будівництва нового мультиплексу становить 300 млн грн. Минулого року Концерну РРТ відмовляли у держдотації на будівництво мультиплексу.

Як відомо, інші мультиплекси зайняті провайдерами «Зеонбуд» (МХ1, МХ2, МХ3, МХ5) та «Ефір» (МХ6). 14 листопада регулятор ухвалив рішення замовити у Держцентру радіочастот прорахунок частот для компанії «Ефір» у 166 населених пунктах для мовлення у стандарті DVB-T2 у загальнонаціональному цифровому багатоканальному мультиплексі МХ-6. Ця компанія змінює застарілу технологію ефірного мобільного телебачення DVB-H на DVB-T2.

Від Telekritika

09.12.2019

 
 
Admin1Дата: Неділя, 2020-02-23, 17:21 | Повідомлення # 4
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 51
Статус: Offline
Держава створить собі ТВ-провайдера,

або Як Зе-влада може поховати Зеонбуд



Фотоpixabay.com

На телевізійному ринку назріває переділ. У наступному році "темну конячку" Зеонбуд
можуть спробувати виштовхнути з ринку. Закінчується строк ліцензії


В Україні з'явиться державний провайдер цифрового телебачення. Нацрада з питань ТБ і радіомовлення 5 грудня ухвалила рішення про створення нової мережі цифрового ефірного телебачення, повідомляє Liga.Tech.

Її оператором буде Концерн радіозв'язку, радіомовлення і телебачення. За це підприємство відповідає Держспецзв'язку, за реформу якого в свою чергу зараз взялося Мінцифри.

В.о. гендиректора Концерну РРТ Сергій Микрюков заявив на засіданні Нацради, що в новій мережі зможуть працювати 10 телеканалів. Керівництво концерну давно просило у держави добро на запуск власної мережі цифрового ТБ. Адже підприємство заробляло на поширенні аналогового сигналу. А після відключення цього виду телебачення в 2018 році втратила значну частину доходу.

У коментарі для Liga.Tech Микрюков зазначив, що фінансування обговорюється в Офісі президента. Є кілька варіантів. Влада, за його словами, зацікавлена ​​в появі державного ТВ-провайдера.

Державний гравець стане конкурентом єдиному на даний момент комерційному провайдеру - Зеонбуд (Т2). Його мережа розрахована на 32 канали.

ДАНІ: За даними BigDataUA, на початку року цифрове ТБ (Т2, Зеонбуд) брало 4,5 млн домогосподарств. Це найпопулярніший вид сигналу в Україні. На супутникові тарілки телебачення приймають 4 млн, а в кабелі дивляться і зовсім 3,5 млн.

"Цифра" в 2020 році повинна тільки зміцнити позиції. Адже з початку року медіа-групи кодують безкоштовний супутниковий сигнал. Глядачі почнуть шукати альтернативу. В 1 + 1 очікують, що після кодування сигналу 1,2 млн з 4,4 млн нинішніх абонентів незакодованого супутникового ТБ перейдуть саме на цифрове ефірне ТБ. На "цифру", за прогнозом медіа-групи, перейде більше, ніж на інші види мовлення (кабель, супутник або ж IPTV).

І почнеться війна за глядача


КРРТ складе Зеонбуду конкуренцію. Як говорить Микрюков, державних і громадських каналів не вистачить для заповнення всіх місць під мовників в новій мережі. "Рада, UA: Перший, Культура, може, бути військові свій канал зроблять", - міркує він.

Чи підуть комерційні медіа-групи в державну мережу? Микрюков відповідає, що нею вже цікавилася одна медіа-група - вона зробила попередній запит. Поки директор КРРТ не розголошує, хто це був.

Керівник КРРТ вважає, що нова мережа буде сильнішою і могутнішою Зеонбуду, так як вона буде працювати в метровому, а не в дециметровому діапазоні, що автоматично розширить її покриття. "Дециметровий діапазон поступово переходить під нові технології", - підкреслює він.

І це правда. Якщо майбутній КРРТ буде працювати на частотах 174-230 МГц, то під Зеонбуд відведені більш високі частоти, частина з яких відійде під мобільний зв'язок нових поколінь.

"Дециметровий діапазон потихеньку будуть обкусувати для мобільного зв'язку, а метровий - ніхто не чіпатиме", - підтверджує співрозмовник Liga.Tech в Нацраді.

Очевидно, що мовників може зацікавити метровий діапазон. Особливо тих, хто в ньому працював аж до недавнього часу. Адже у того ж 1 + 1 та Інтер аналогове ТБ якраз поширювалося "в метрі" і вони мали перевагу перед іншими каналами - більш широке покриття. Але відключення аналогу всіх зрівняло. Всі канали почали поширюватися через єдину мережу Зеонбуду, де охоплення у всіх однакове.

Що думають телевізійники?


Самі мовники поки не готові висловлювати інтерес до майбутньої мережі КРРТ. Вони хочуть відкритої дискусії щодо перспектив мовлення з державою. "Для того, щоб у 1 + 1 media виник попит, нам потрібно розуміти, що буде відбуватися з поточним провайдером - Зеонбудом"
, - зазначає Ярослав Пахольчук, виконавчий директор 1 + 1 медіа та керівник напрямку платного телебачення.

"Кожен раз коли ми обговорювали ідею створення державного мультиплексу (мережі - Ред.), вартість для медіагруп у нього виходила вище, ніж поточна у Зеонбуду", - пише СЕО Starlight Digital Sales Юлія Трибушна. Вона теж говорить про те, що важливо на старті відкрито обговорити всі умови: які канали опиняться в новій мережі, чому їх буде десять, що буде з нинішньої мережею.

"Нехай це буде відкрито і всім зрозуміло ... інакше це виглядає, як частина чиєїсь прихованої повістки", - підкреслює Трибушна.

Добурить до Зеона


У цього рішення може бути політична складова. Зеонбуд продовжує ховати своїх реальних власників. На початку року замість кіпріотів його номінальними власниками стали латвійці. А зовсім недавно компанія була передана у власність українцям - співробітникам самого ж провайдера, у відповідь на нові норми закону, згідно з якими його власниками можуть бути тільки громадяни країни.

Поки реальні безіменні власники Зеонбуду продовжують лавірувати "між крапельок", на ринку поповзли чутки, що є ймовірність непродовження його ліцензії в наступному році.

"Я був проти (створення альтернативної цифрової мережі - Ред.), Але після натяку на непродовження Зеон (ліцензії - Ред.) навіть зрадів," - повідомив Liga.Tech один з членів Нацради на умовах анонімності. Чий був натяк, він говорити відмовився.

"Все може бути", - заявляє ще один член Нацради, відповідаючи на те ж питання.

Ліцензія у Зеонбуду закінчується в 2020 році. Вона була видана на 10 років.

"Дивно, але за законом не має жодних шансів її продовжити", - стверджує керуючий партнер ЮК Юрімекс Юрій Крайняк. Тому що він проліцензований як провайдер програмної послуги, а, за його словами, така ліцензія не продовжується. "Просто потрібно отримати нову", - підкреслює юрист.

Як говорить співрозмовник в Нацраді, якщо нову мережу КРРТ встигнуть побудувати за рік, "непродовження ліцензії Зеонбуду не означатиме катастрофи для країни". "Зрозуміло, Зеонбуд нікуди не дінеться, але точно буде більш поступливими, ніж зараз", - тут же додає він.

На "Плюсах" виступають за зменшення кількості каналів в національному цифровому ефірі до 16-24. А зараз в Зеонбуд 28 місць, і ще 10 буде у КРРТ. Тобто 38 каналів національного телебачення! "Але, в той же час, хочемо, щоб послуги цифрових ефірних провайдерів були стабільними, не залежали від політичних настроїв і надавалися на ринкових принципах", - резюмує Ярослав Пахольчук.

Від Liga.Tech

11.12.2019

 
 
Admin1Дата: Неділя, 2020-02-23, 17:21 | Повідомлення # 5
Генералісимус
Група: Адміністратори
Повідомлень: 51
Статус: Offline
В Україні з'явиться державне телебачення.

Що буде з Т2




Держава вирішила створити власного телевізійного провайдера.
Що станеться з приватним провайдером?


5 грудня на засіданні члени Національної ради України з питань ТБ і радіомовлення члени регулятора прийняли рішення про створення в Україні 7-го мультиплексу (мережі - Ред.) Цифрового ефірного телебачення - МХ-7, повідомляє Liga.Tech.

Мовлення відбуватиметься в другому метровому діапазоні МВ-2 в смузі частот 174 - 230 МГц. Оператором виступить державний Концерн РРТ. Ємність мережі - 10 телеканалів. Кількість населених пунктів - 158.

Нацрада обіцяє провести конкурс на мовлення в мережі Концерну РРТ за п'ять місяців до введення її в експлуатацію.

На місця в мережі сватають телеканали:

- UA: Перший

- UA: Культура

- UA: Регіон

- Рада

Радіостанції:

- UA: Українське радіо

- UA: Промінь

- UA: Культура

- Армія FM

Плюси розвитку МХ-7:

- держава почне виконувати свою основну функцію щодо інформування населення та захисту інформаційного простору;

- в складі мультиплексу зберуться телеканали, які фінансуються громадянами і / з бюджету;

- зрозуміла і прозора структура власників цифрового оператора, платники податків не фінансують актив з «невідомими» бенефіціарами;

- використання метрового діапазону дозволить розширити зону покриття цифровим сигналом;

- Концерн РРТ отримує додаткові кошти для розвитку і функціонування.

Мінуси впровадження МХ-7:

- для мовлення буде використовуватися метровий діапазон, що спричинить за собою модернізацію приймальної антени у споживача, або установку окремої антени. І не факт, що спрямована вона буде на ту вишку, звідки ведеться мовлення в Т2 від Зеонбуд.

На тлі закінчення у оператора цифрового ефірного ТБ компанії Зеонбуд ліцензії в 2020 году¸- новина більш ніж позитивна. Україна чи не єдина країна в Східній Європі, де держава, маючи всі ресурси, інфраструктуру і фінанси, які не подужало побудова цифрової мережі, пустивши приватну компанію, яка стала посередником між державним Концерном РРТ, власником антенно-опорного господарства, і телеканалами, як замовниками послуг, в тому числі і державними.

Ситуація з Зеонбудом


Представники оператора кілька разів обіцяли добудувати мережу, потім обіцяли добудувати і розширити перший мультиплекс. На момент написання матеріалу в публічній площині інформації про будівництво і розширення немає.

З періодичністю раз на рік, як правило, це відбувається в листопаді-грудні, погрожують запустити платний пакет, одночасно викликаючи обурення у правовласників та учасників ринку платного телебачення.

Ємність мережі на відсотків 40% простоює, з точки зору Зеонбуду вона зарезервована під пакет платних телеканалів. Але у регулятора можуть виникнути питання, так як 10 телеканалів отримували ліцензії на мовлення в мережі Зеонбуд в форматі HD і не ведуть мовлення.

У світлі розширення і запуску в Україні мобільного зв'язку 4-го покоління згідно «Плану заходів щодо вивільнення смуг радіочастот в діапазонах 790 - 862 МГц, 694 - 790 МГц для впровадження радіотехнології LTE (4G)» гряде велике перепланування частот під цифрове ефірне ТБ і перенесення їх в діапазон 470 - 694 МГц. Помістяться чи в смузі між 21 і 49 ТВК 6 мультиплексів з використанням архітектури многочастотной мережі після проведення конверсії і прорахунків УДЦР - питання відкрите.

Але хто буде платити за конверсію? За рахунок бюджету або мобільними операторами оплачується звільнення каналів загальнонаціональних цифрових мереж МХ-1, 2, 3, 5 і звільнення каналів у смугах цифрових дивідендів загальнонаціональної мережі МХ-6?

Яке майбутнє може чекати «Зеонбуд» у 2020 році?


Варіантів кілька:

Зеонбуд здійснює роботу в 4-х мультиплексах, за винятком телеканалів, які перейдуть в МХ-7, можливий варіант зменшення кількості телеканалів до 16, для мовлення яких вистачить 2 мультиплексу;

Зеонбуд впроваджує систему умовного доступу і на 100% стає оператором платного ТБ, існуючи за ринковими законами, виконуючи роль провайдера програмної послуги, який набуває права у правовласників, формує пакет і перепродує абонентам, живучи на маржу;

Зеонбуд зникає з телевізійної карти України як непотрібний посередницький елемент між Концерном РРТ і правовласниками.

Якщо з державою і функціонуванням цифрового оператора як інструментарію донесення інформації до громадян все зрозуміло, то яку модель виберуть в 2020 році «власники» приватного провайдера, - невідомо. Очевидно лише одне: протягом наступних 10 років вплив ефірного мовлення буде зменшуватись, а аудиторія, з розвитком доступу до мережі інтернет, через кілька років катастрофічно знизиться.

Олександр Глущенко, медіа-експерт

15.12.2019

 
 
Форум T2-SAT » « Ресівери HD » ( DVB-T2 /C / MPEG-4 / HD ) IPTV » Т2-Цифрове телебачення м.Стрий » Новини Т2
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright T2-SAT цифрове телебачення м.Стрий © 2019-2023